Missió / Inici de la Capella

Una capella d'Adoració Perpètua és un desig de Déu que posa als cors dels seus fidels. És un petit tros de cel obert, on hi ha exposat Nostre Senyor Jesucrist les 24 hores del dia, 365 dies de l'any. És un oasi de consol, calma, pau i amor, on totes les persones són benvingudes, creients i no creients. He tingut l'oportunitat de viure el procés des de l'inici, quan només era un desig al cor de diversos marismenys que no ens coneixíem i que vivíem a diferents poblacions del Maresme.

 

Amb la incorporació del Mn. Juan Pablo Calvo com a rector i Mn. Federico Marfil com a vicari, de les Parròquies de Vilassar de Mar i de Cabrera, aquest desig comença a concretar-se. Ja que Déu necessita mossens que diguin sí a aquest projecte, ja que sense ells no es podria dur a terme.

 

A la tardor del 2022 vam començar la fase de discerniment, és a dir, de demanar a l'Esperit Sant, ens indiqués a quin poble del Maresme volia que estigués la capella d'Adoració Perpètua. Originalment s'havia pensat en la Cisa en ser un santuari marià que abasta tota la comarca. Així que per tenir les idees clares vam començar a fer un pelegrinatge per les diferents parròquies del Maresme que acollien aquest projecte. Solíem anar els dimarts, si es podia després de missa diària de la parròquia, i fèiem una hora santa. S'exposava el Santíssim i en aquella hora demanàvem la intercessió de l'Esperit Sant per saber a quina parròquia s'havia d'obrir la capella.

 

Vam estar així durant sis mesos, fins que l'esperit va bufar i vam veure clar que la capella havia de ser a la Cripta de la parròquia de Sant Joan de Vilassar de Mar. Dic vam veure clar, ja que ens hem anat assabentant d'esdeveniments que no teníem idea o almenys no n’ érem conscients. Per a mi, una primera confirmació, va ser quan en acabar la missa a la Parròquia de Sant Josep a Mataró, s'acosta una senyora i m'explica que el seu pare havia estat adorador nocturn, precisament a la Cripta de la Parròquia de Vilassar de Mar. Després Mn. Juan Pablo va anar trobant els llibres dels adoradors nocturns, les lletres d'entrada a la capella que diuen Capella Adoració al Santíssim, que estaven tapades per una fusta i que queden al descobert per la Setmana Santa d’aquest any.

 

Un cop decidit l'emplaçament, havia de començar la fase de missió. Començar la missió no va ser immediat, ja que necessitàvem de l'experiència i presència del Padre Justo Lofeudo, missioner de la Santíssima Eucaristia, que és la persona encarregada de gestionar la missió i inici de les capelles d'Adoració Perpètua al món. El Padre Justo Lofeudo arriba a principis de juliol del 2023 per començar la fase de missió.

 

La fase de missió consisteix a anar a les misses de les diverses parròquies del Maresme per informar i anunciar les gracies rebudes al tenir una capella d’Adoració Perpetua a la comarca, i demanar adoradors per cobrir les 168 hores que té una setmana. La missió va recorre 25 parròquies del Maresme i el Padre Justo, també va portar dos dels seus col·laboradors del seu equip: Eufemio Romano i Javier Tabernet. La fase de missió va durar tres mesos, vam començar el 15 de juliol i la capella s'inaugurava el 13 d'octubre.

 

Donem gràcies a Déu perquè aquest desig és una realitat i perquè ens permet estar a prop de la seva presència Eucarística 24 hores a la setmana, 365 dies de l'any.


Alicia Bernal

Coordinadora General


AGENDA DE LA MISSIÓ

Al juliol, agost i setembre del 2023, amb el padre Justo Lofeudo i el missioner Eufemio hem anat de missió per les parròquies del Maresme per informar de l'adoració perpètua i la propera obertura de la capella. 


Dimecres 5 juliol


Diumenge 9 juliol

 

Dilluns 10 juliol

 

Dimarts 11 juliol

 

Dissabte 15 juliol

 

Diumenge 16 juliol

 

Dilluns 17 juliol

 

Divendres 21 juliol

 

Dissabte 22 juliol

 

Diumenge 23 juliol

 

Dilluns 24 juliol

 

Dimarts 25 juliol

 

Dimecres 26 juliol


Dissabte 29 juliol


Diumenge 30 juliol


Dilluns 31 juliol


Dissabte 5 agost

 

Diumenge 6 agost


Dilluns 7 agost


Dissabte 12 agost


Diumenge 13 agost


Dilluns 14 agost


Dimarts 15 agost


Dissabte 19 agost


Diumenge 20 agost


Dimarts 22 agost


Diumenge 27 agost


Dissabte 2 setembre


Diumenge 3 setembre


Dilluns 4 setembre


Dimecres 6 setembre


Dissabte 9 setembre


Diumenge 10 setembre


Diumenge 17 setembre


Dissabte 23 setembre


Diumenge 24 setembre


Dilluns 25 setembre


Diumenge 8 octubre 


Divendres 13 octubre de 2023 a les 19h